tirsdag 28. februar 2017

Anmeldelse av filmen "Trolljegeren"

I filmen «Trolljegeren» møter vi trolljegeren Hans (den kjente norske skuespilleren Otto Jespersen) og ungdommene Thomas (Glenn E. Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) og Kalle (Thomas Alf Larsen). Ungdommene kommer ifra Høgskolen i Volda og får fort interesse av å filme Hans, når de treffes på en ferje. Hovedsakelig handler filmen om troll, der Hans står bak utryddelsen av troll begir seg ut av revirene, noe som kan skape problemer for Trollsikkerhetstjenesten TST. Hans fastsetter at Thomas, Johanna og Kalle skal få lov til å være med han på jakt, og lar dem filme jakten på trollene. Trolljegeren er en skrekk- og humor-basert klassiker med en lenge på 103 minutter.
«Trolljegeren» er en grundig lagd norskfilm, som spiller på nordmennenes folketro fra mange år tilbake. Troll er en norsk eventyrtradisjon som beskriver myter og historier vi norske tror på. Filmen i seg selv er full av spenning. Trollene er godt animert og virker veldig realistiske. Filmen har en bra flyt som tar seerne med på en dokumentarisk historie innen norrøn mytologi. Filmen er et godt eksempel på en norsk klassiker og passer til barn fra elleve år og oppover. Skuespillerne er dyktige i jobben, og det spilles mye på følelser og engasjement.
Filmen er et godt eksempel på hvordan Norsk bakgrunnshistorier er fantasert, i tillegg til at filmen er en liksom-dokumentert spillefilm. Den spiller på følelser, noe som gjør seerne mer engasjerte og fokuserte. Personlig gir jeg filmen terningkast 5 på grunn av helheten og strukturen i filmen. 




torsdag 16. februar 2017

Mediedag på Mysen vgs

Vi har fått besøk av en rekke ulike studenter og fagfolk, som idag har snakket mye om hvordan mediene påvirker samfunnet, og hvordan de opptrer i TV- og mediesamfunnet. Vi fikk bl.a besøk av en i Tv2 som snakket om hvor hektiske og varierende arbeidsdagene i Tv2 kan være. I tillegg fortalte han hvor stor påvirkning sosiale medier har i deres yrke. De har tatt i bruk Instagram som et formidlingsverktøy for å nå frem til ungdommen.

Studenter fra Høyskolen Kristiania kom for å snakke om Interaksjonsdesign, og holdt foredrag om bl.a film, reklame, illustrasjon og musikk-og grafisk design. De viste oss hva som trengs for å utdanne seg innen dette, og viste ett par videoklipp innen film. Til slutt avsluttet de med ulike fagområder man kan velge, og hvordan man bør jobbe. 

Etter lunsjpausen fikk vi besøk av fotokunstneren Stig Marlon Weston. Han viste oss noen av hans egne bilder som han har trykket på film, ikke på kamera. Et av eksemplene er bilder der han plasserer kameraet i naturen og seg selv i bildet, slik at vi får en følelse av naturens blikk på det rundt. Han planlegger bildene godt, og gir bildene mening under prosessen. Mange av bildene hans er tatt på steder han besøkte som barn, og gjenskaper dette i bilder og på trykk. 

Helt til slutt kom Lucky View for å fortelle litt om seg selv, dele erfaringer/tips/triks, og vise noen klipp. Lucky View driver med film-og musikkproduksjon, og er med på å lage bl.a reklamer. De viste oss en bakomfilm, og snakket om Tv2-programmet "Happy Go Lucky".


Jeg synes Tv2 var mest interessant fordi det er veldig relevant, og han fortalte godt hvordan det er å jobbe i Tv2. Tv2 har i tillegg Facebook-og Instagram-sider som gjør det enklere for oss unge å holde oss oppdatert på det samfunnet vi omgås i. 






Infografikk


Gjort!
Gruppa mi (Camilla Carlsen, Othelie Brødholt og meg) fikk tildelt oppgaven «Fjernsyn og kringkastingsmonopol, 1960-1980». Vi begynte med å hente informasjon fra vår epoke på ndla, og satt dette sammen til et «manus». Deretter laget vi Storyboard for å få et bedre overblikk over hvordan Infografikk-filmen skulle være. Vi valgte å lage hver vår del, som vi skulle klippe sammen på én pc til en ferdig film.

Lært!
Jeg har lært meg å bruke infografikk generelt og hvordan rotasjon og inn-og ut-zooming blir brukt. I tillegg har jeg lært mye om mediehistorien, og har mer kunnskap om hvordan radio- og Tv- historien har utviklet seg gjennom årene. Da vi skulle fremlegge idéen vår foran klassen, fikk vi tilbakemelding om at min del ikke passet til epoken, og at jeg måtte plukke litt informasjon fra de andre på gruppa. Derfor ble det mer jobb, men likevel et godt manus.

Lurt!
Jeg fikk litt problemer da hele filen slettet seg, men klarte å lage klippet på nytt uten problemer. Jeg har også brukt Øystein sine fremgangsvideoer som hjelp til redigeringen. Jeg har også erfart at det er viktig å lagre ofte! Det er viktig å være løsningsorientert og positiv i gruppa, jobbe jevnt og trutt uansett hvilke problemer vi støter på for å få et best mulig produkt.