torsdag 16. februar 2017

Mediedag på Mysen vgs

Vi har fått besøk av en rekke ulike studenter og fagfolk, som idag har snakket mye om hvordan mediene påvirker samfunnet, og hvordan de opptrer i TV- og mediesamfunnet. Vi fikk bl.a besøk av en i Tv2 som snakket om hvor hektiske og varierende arbeidsdagene i Tv2 kan være. I tillegg fortalte han hvor stor påvirkning sosiale medier har i deres yrke. De har tatt i bruk Instagram som et formidlingsverktøy for å nå frem til ungdommen.

Studenter fra Høyskolen Kristiania kom for å snakke om Interaksjonsdesign, og holdt foredrag om bl.a film, reklame, illustrasjon og musikk-og grafisk design. De viste oss hva som trengs for å utdanne seg innen dette, og viste ett par videoklipp innen film. Til slutt avsluttet de med ulike fagområder man kan velge, og hvordan man bør jobbe. 

Etter lunsjpausen fikk vi besøk av fotokunstneren Stig Marlon Weston. Han viste oss noen av hans egne bilder som han har trykket på film, ikke på kamera. Et av eksemplene er bilder der han plasserer kameraet i naturen og seg selv i bildet, slik at vi får en følelse av naturens blikk på det rundt. Han planlegger bildene godt, og gir bildene mening under prosessen. Mange av bildene hans er tatt på steder han besøkte som barn, og gjenskaper dette i bilder og på trykk. 

Helt til slutt kom Lucky View for å fortelle litt om seg selv, dele erfaringer/tips/triks, og vise noen klipp. Lucky View driver med film-og musikkproduksjon, og er med på å lage bl.a reklamer. De viste oss en bakomfilm, og snakket om Tv2-programmet "Happy Go Lucky".


Jeg synes Tv2 var mest interessant fordi det er veldig relevant, og han fortalte godt hvordan det er å jobbe i Tv2. Tv2 har i tillegg Facebook-og Instagram-sider som gjør det enklere for oss unge å holde oss oppdatert på det samfunnet vi omgås i. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar