tirsdag 28. februar 2017

Anmeldelse av filmen "Trolljegeren"

I filmen «Trolljegeren» møter vi trolljegeren Hans (den kjente norske skuespilleren Otto Jespersen) og ungdommene Thomas (Glenn E. Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) og Kalle (Thomas Alf Larsen). Ungdommene kommer ifra Høgskolen i Volda og får fort interesse av å filme Hans, når de treffes på en ferje. Hovedsakelig handler filmen om troll, der Hans står bak utryddelsen av troll begir seg ut av revirene, noe som kan skape problemer for Trollsikkerhetstjenesten TST. Hans fastsetter at Thomas, Johanna og Kalle skal få lov til å være med han på jakt, og lar dem filme jakten på trollene. Trolljegeren er en skrekk- og humor-basert klassiker med en lenge på 103 minutter.
«Trolljegeren» er en grundig lagd norskfilm, som spiller på nordmennenes folketro fra mange år tilbake. Troll er en norsk eventyrtradisjon som beskriver myter og historier vi norske tror på. Filmen i seg selv er full av spenning. Trollene er godt animert og virker veldig realistiske. Filmen har en bra flyt som tar seerne med på en dokumentarisk historie innen norrøn mytologi. Filmen er et godt eksempel på en norsk klassiker og passer til barn fra elleve år og oppover. Skuespillerne er dyktige i jobben, og det spilles mye på følelser og engasjement.
Filmen er et godt eksempel på hvordan Norsk bakgrunnshistorier er fantasert, i tillegg til at filmen er en liksom-dokumentert spillefilm. Den spiller på følelser, noe som gjør seerne mer engasjerte og fokuserte. Personlig gir jeg filmen terningkast 5 på grunn av helheten og strukturen i filmen. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar