mandag 29. mai 2017

Solcelle, naturfag- og media prosjekt


De siste ukene har vi jobbet med et naturfag- og media prosjekt der vi skulle velge mellom solfanger, solcelle eller varmepumpe, og lage en plakat utifra kunnskapene vi har lært i disse fagene. Selv valgte jeg å lage et produkt der jeg tok utgangspunkt i "Solcelle".

Det jeg lærte med dette prosjektet er først og fremst hvordan solceller fungerer. Jeg lærte i tillegg å lage en plakat med luft og en kort illustrasjon. Produktet ser mer profesjonelt ut med lite varierende farger, og ikke for mange fonter.

Det lureste å gjøre når man jobber med et slikt prosjekt er å lagre ofte! Mange av problemene ligger i at Illustrator plutselig slutter å fungere, slik at jeg må starte på nytt. Det er viktig å være nøye og bruke kunnskapen vi har lært tidligere i år.

Nedenfor ser du det ferdige resultatet, som innebærer en kort og konkret illustrasjon av solcellenes virkemåte.

mandag 24. april 2017

Logo- BEAT ME

I oppgaven Logodesign valgte jeg å ta stilling til "musikkjeden" BEAT ME. Oppgaven tar for seg en logo med et rimelig og trygt utseende med en negativ flate. I min logo valgte jeg å bruke en sterk farge, men som likevel tar seg godt ut i en logo tilrettelagt en musikkjede.
Den negative platen er pulsmålerstreken igjennom sirkelen (som er forskjøvet litt til høyre i nedre halvdel).

Dette ble resultatet:

søndag 23. april 2017

Fake News

Når vi snakker om "Fake News" snakker vi om usanne nyheter. Dette er nyheter som har forfalsket informasjonen og som ikke viser seg å være troverdige. Layouten (utseende) på nyhetsartikkelen kan virke overbevisende og troverdig, og se ut som en vanlig nyhet. Det som er forskjellig fra den sanne nyheter, er at "fake news" inneholder uekte informasjon som avsender vil at mottaker skal tro på.

I nyhetsartikkelen under er reklamen, bildet og VG-layouten troverdig og sann. Informasjonen derimot, er forfalsket og skrevet av meg. 
Virkemidler jeg har brukt for å få artikkelen til å se overbevisende ut er for det første fonten (skrifttypen) i overskriften og brødteksten. Den ligner VG sine fonter og det ser mer saklig ut. Reklamen er ekte, men klippet ut av VG sin side. Bildet av SKAM-jentene er hentet fra Google og virker troverdig fordi bildet er tatt på Gullsnuten.
Her er mitt eksempel på en falsk nyhet: 



søndag 5. mars 2017

Redigering av portrettbilder

Fredag 03/03-17


Redigering av selvportrett og portretter 

Originalbilde: ISO 200, f/29, Eksponeringstid 1/125 sek.
















Redigert: hår og genser mørkere

















Original: ISO 200, f/13, Eksponeringstid 1/125
























Redigert: mørkere bakgrunn og Linas ansikt litt lysere


Fotograf;  Emilie Wøllo Halvorsen Foss http://emiliehalvorsen.blogspot.no/

















tirsdag 28. februar 2017

Anmeldelse av filmen "Trolljegeren"

I filmen «Trolljegeren» møter vi trolljegeren Hans (den kjente norske skuespilleren Otto Jespersen) og ungdommene Thomas (Glenn E. Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) og Kalle (Thomas Alf Larsen). Ungdommene kommer ifra Høgskolen i Volda og får fort interesse av å filme Hans, når de treffes på en ferje. Hovedsakelig handler filmen om troll, der Hans står bak utryddelsen av troll begir seg ut av revirene, noe som kan skape problemer for Trollsikkerhetstjenesten TST. Hans fastsetter at Thomas, Johanna og Kalle skal få lov til å være med han på jakt, og lar dem filme jakten på trollene. Trolljegeren er en skrekk- og humor-basert klassiker med en lenge på 103 minutter.
«Trolljegeren» er en grundig lagd norskfilm, som spiller på nordmennenes folketro fra mange år tilbake. Troll er en norsk eventyrtradisjon som beskriver myter og historier vi norske tror på. Filmen i seg selv er full av spenning. Trollene er godt animert og virker veldig realistiske. Filmen har en bra flyt som tar seerne med på en dokumentarisk historie innen norrøn mytologi. Filmen er et godt eksempel på en norsk klassiker og passer til barn fra elleve år og oppover. Skuespillerne er dyktige i jobben, og det spilles mye på følelser og engasjement.
Filmen er et godt eksempel på hvordan Norsk bakgrunnshistorier er fantasert, i tillegg til at filmen er en liksom-dokumentert spillefilm. Den spiller på følelser, noe som gjør seerne mer engasjerte og fokuserte. Personlig gir jeg filmen terningkast 5 på grunn av helheten og strukturen i filmen. 




torsdag 16. februar 2017

Mediedag på Mysen vgs

Vi har fått besøk av en rekke ulike studenter og fagfolk, som idag har snakket mye om hvordan mediene påvirker samfunnet, og hvordan de opptrer i TV- og mediesamfunnet. Vi fikk bl.a besøk av en i Tv2 som snakket om hvor hektiske og varierende arbeidsdagene i Tv2 kan være. I tillegg fortalte han hvor stor påvirkning sosiale medier har i deres yrke. De har tatt i bruk Instagram som et formidlingsverktøy for å nå frem til ungdommen.

Studenter fra Høyskolen Kristiania kom for å snakke om Interaksjonsdesign, og holdt foredrag om bl.a film, reklame, illustrasjon og musikk-og grafisk design. De viste oss hva som trengs for å utdanne seg innen dette, og viste ett par videoklipp innen film. Til slutt avsluttet de med ulike fagområder man kan velge, og hvordan man bør jobbe. 

Etter lunsjpausen fikk vi besøk av fotokunstneren Stig Marlon Weston. Han viste oss noen av hans egne bilder som han har trykket på film, ikke på kamera. Et av eksemplene er bilder der han plasserer kameraet i naturen og seg selv i bildet, slik at vi får en følelse av naturens blikk på det rundt. Han planlegger bildene godt, og gir bildene mening under prosessen. Mange av bildene hans er tatt på steder han besøkte som barn, og gjenskaper dette i bilder og på trykk. 

Helt til slutt kom Lucky View for å fortelle litt om seg selv, dele erfaringer/tips/triks, og vise noen klipp. Lucky View driver med film-og musikkproduksjon, og er med på å lage bl.a reklamer. De viste oss en bakomfilm, og snakket om Tv2-programmet "Happy Go Lucky".


Jeg synes Tv2 var mest interessant fordi det er veldig relevant, og han fortalte godt hvordan det er å jobbe i Tv2. Tv2 har i tillegg Facebook-og Instagram-sider som gjør det enklere for oss unge å holde oss oppdatert på det samfunnet vi omgås i. 






Infografikk


Gjort!
Gruppa mi (Camilla Carlsen, Othelie Brødholt og meg) fikk tildelt oppgaven «Fjernsyn og kringkastingsmonopol, 1960-1980». Vi begynte med å hente informasjon fra vår epoke på ndla, og satt dette sammen til et «manus». Deretter laget vi Storyboard for å få et bedre overblikk over hvordan Infografikk-filmen skulle være. Vi valgte å lage hver vår del, som vi skulle klippe sammen på én pc til en ferdig film.

Lært!
Jeg har lært meg å bruke infografikk generelt og hvordan rotasjon og inn-og ut-zooming blir brukt. I tillegg har jeg lært mye om mediehistorien, og har mer kunnskap om hvordan radio- og Tv- historien har utviklet seg gjennom årene. Da vi skulle fremlegge idéen vår foran klassen, fikk vi tilbakemelding om at min del ikke passet til epoken, og at jeg måtte plukke litt informasjon fra de andre på gruppa. Derfor ble det mer jobb, men likevel et godt manus.

Lurt!
Jeg fikk litt problemer da hele filen slettet seg, men klarte å lage klippet på nytt uten problemer. Jeg har også brukt Øystein sine fremgangsvideoer som hjelp til redigeringen. Jeg har også erfart at det er viktig å lagre ofte! Det er viktig å være løsningsorientert og positiv i gruppa, jobbe jevnt og trutt uansett hvilke problemer vi støter på for å få et best mulig produkt.






tirsdag 10. januar 2017

Film- og filmredigering

Klippbilde av mediefilmen
"Den Ukjente"

Filmen handler om en jente (Maja) som skriver med en gutt som utgir seg for å være en annen enn han egentlig er. De bestemmer seg for å møtes, men bestevenninnen Rikke liker ikke idéen. En dag etter skolen, gir gutten beskjed om at han og faren henter henne på skolen. Det er først da Maja setter seg i bilen, at hun skjønner at noe er galt og at hun har blitt lurt.

















Skuespillere:

 - Ronja- Marie Langbraaten
 - Emilie M. Brekke
 - Sarah Roed
 - Maria Kobbervik
 - Stine Fredriksen





Selfie_mk

mandag 9. januar 2017

Color_mk


Selfie_mk


Frost_mk


PopArt

Hei!
Senere i høst fikk vi tildelt en oppgave i mediefaget der vi skulle finne oss en rollemodell, og lage et PopArt-produkt av oss selv eller en annen elev.

Jeg valgte Kathryn Bedell som inspirasjon til oppgaven.





















Jeg brukte ansiktsmalingen som en mer spesifikk del i bildet.
Det gjorde det enklere å få frem kontrastene i ansiktet, og man
ser fargebruken og ansiktsformen bedre.

Her er ferdigproduktet med Katharina Eileen Eliassen som modell.